Seglinge PRE

Alla inlägg den 12 juni 2012

Av Marianne - 12 juni 2012 13:42

Nu är första omgången betäckningar, förhoppningsvis, avklarade. Vi börjar kolla stona den här veckan och Carrera skall redan kollas på 40 dagar.  Malpicas insemination var en riktig rysare. Hingsten (Habanero XLI) skulle vara tillgänglig på färsk semin bara några dagar. Jag åkte, efter viss tvekan, iväg med henne till seminstationen. Jag hade inte sett någon brunst på ett tag, och hon hade inget ägg på gång. Hon sprutades och brunstade fyra dagar senare. Sperma beställdes, inseminerades dagen därpå, och nästa dag var hon klar.  Nu skall hon kollas den här veckan. Kan det ha gått så fort och lätt?


Ingrato har skött sig väldigt bra. Här är han på väg att betäcka ett sto från Norge.


 


Ja så nu kommer fölen. Iliada och Belleza fölar om ca två veckor och Fredriksborgsstoet Peppar fölade i torsdags. Louise som äger henne var rejjält nervös. Det här är hennes första föl.  Men allt gick precis som det skulle och lilla Sirius föddes straxt efter tio på kvällen.

Han är fruktansvärt söt. Här 2 dagar gammal. Pappa Sargo skall få gå tillsammans med dem, men Louise bestämde sig för att vänta till efter fölbrunsten. Han går nu i en hage bredvid dem.

     


Harinas inridning pågår för fullt. Det är Anna Wallén som utbildar henne. Harina verkar tycka att det är riktigt roligt att få göra något. Hon går på bete, men kommer glatt när hon skall hämtas in för ridning.  Hon är alltså till salu och fortsätter utbildas tills hon blir såld.

       



Ovido - Quiz & Flashcards