Seglinge PRE

Alla inlägg under januari 2011

Av Marianne - 12 januari 2011 21:35

Plötsligt vill alla vara i vårt ridhus. Det har varit lagom lugnt hela hösten, men nu efter helgerna blev det rusning. Trevligt i och för sig, men lite gnissel innan alla har vant sig vid att samsas. Jag tog dit Harapienta i går i alla fall och tänkte träna lite long reins. Hon var fullt upptagen med att titta på vad alla andra sysslade med. Tex voltigeträning hör ju inte till det vanliga. Efter en stund började hon lyssna på vad jag ville också, så lite arbete blev det.

I dag har jag klippt manar. Harapienta, Harina, Carrera, Invicta och Iliada blev tillsnyggade. Nu har jag Malpica  och Belleza kvar. Iliada fick lämna Joyero (som ju står i egen box) och gå in i stallgången bredvid. Han ropade lite efter henne, och då blev hon lite oroligt, men efter en stund tystnade han och ägnade sig åt maten i stället. Jag provade för att se om jag kan börja rida henne snart utan att han klättrar på väggarna, och det verkar ju gå bra.

Av Marianne - 10 januari 2011 19:51

Oj vilka vädersvängningar! I går var det +5 grader och det rasade från taken. Vi lyckades i sista stund flytta fyra insnöade transporter som stod farligt till. Allt blev snösörja. Så frös det på och blev hårda iskanter i stället. I dag har vi fått plogat och sandat och lite ordning på det hela. Men utan broddar tar man sig inte långt ändå. Hästarna är tämligen obekymrade, och det är ju det viktigaste. Det har blåst en del i dag så dom sökte gärna lite lä.

Vi har haft besök några dagar av vårt lilla barnbarn Ellen. En liten solstråle på 7 mån, som har enorm aptit på livet. Hon älskar att krypande och gurglande jaga Svea (vår hund som är mycket skeptisk till barn). I går fick hon bekanta sig med hästarna vid lunchningen. Hon lutade huvudet mot halsen på Harapienta och slickade på pälsen för att undersöka det varma mysiga.


Först Harina


Så Harapienta som älskar allt smått.

   


Så full fart inne.

   


Och så ännu en bild på fina Joyero som växer och växer.

     

Av Marianne - 4 januari 2011 18:58

I var det solförmörkelse. Det var ganska molnigt men syntes ändå. Tyvärr lyckades jag inte fånga den delvis täckta solen på bild, men ljuset var ganska vackert. Det blev avsevärt mörkare. Klockan var 9:30.


Så kom Katarina och Billy på besök. Katarina red Sevillano. Han har inte gjort annat än gått i hagen den sista tiden, så det blev en lugn igångsättning. Båda såg i alla fall ut att trivas. Nu skall jag försöka komma i gång också.


                       

Av Marianne - 2 januari 2011 15:36

Det blev en svettig början på året. Det kom ganska mycket snö nyårsafton-nyårsdagen, och det blåste också så det blev drivor. Vi fick inte plogat på gården förrän på eftermiddagen i går. Fyra ggr fastnade bilar i drivorna som fick skottas och dras loss. Jag fastnade med vår fyrhjulsdrivna Subaru utanför dörren i en driva som jag inte såg   .


Här kommer några bilder från lösdriften. Golosa har övergått från att passa Johannas Prissan till att uppfostra/busa med Åsas Avatar. En lite mer krävande uppgift.

Han biter henne i hasorna och sidorna.


Då säger hon: Du skall inte tro att du är något, din lilla plutt..


Och så är buset i full gång.



   


Nä nu vilar vi en stund.


Avatars mamma Baturra övervakar lekarna på avstånd.

  


Golosa har vuxit till sig under hösten och börjar bli riktigt fin, även om hon just nu har björnpäls, och hon är gudomligt snäll. Hon är ca 150-155 och blir ju två år

nu. Hon är till salu.

  

Skapa flashcards